perjantai 29. toukokuuta 2020

Levon ja venyttelyn tärkeys

Tässä iässä ja tällä kunnolla on tärkeä pitää lepopäiviä. Jokapäiväinen treenaminen ei ole tuntunut järkevältä. Keho tarvitsee lepoa ja palautumista ja liikkuminen tuntuu paljon mukavammalta kun se ei hallitse liikaa elämää. Lisäksi olen huomannut että keho tarvitsee venyttelyä tai sitten hierojaa. Paikat jäävät niin helposti jumiin ja itse asiassa 5v. sitten kun pyöräilin paljon sain polvenseudun niin kipeäksi, että vasta usean vuoden ja useiden hierojakäyntien jälkeen se tuli takaisin siihen kuntoon, että pystyin jälleen pyöräilemään. Vaikka tietää että venyttely on tosi tärkeää, niin silti sen tekeminen tuntuu vaikelta. Suosittelenkin katsomaan jotain mielenkiintoista ohjelmaa tai kuuntelelmaan äänikirjaa kun venyttelet. Tänään esimerkiksi unohduin venyttelemään 7 min ajaksi yhtä kohtaa. Venyttely kannattaa.

Urheilukello on mukava lisä ja siihen saa laitettua rahaa 50 € - 500 €. Esimerkiksi oheisen Suunnon kellon ostin n. kuukausi sitten käytettynä 50 € ja siitä löytyy lähes kaikki perusominaisuudet. Ainut puute on pulssinmittauksen puuttuminen, mutta senkin olisin saanut, jos olisin maksanut muutaman kympin lisää. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi kannattanut.

Ohessa kuva tämän illan maastopyörä treenistä, jossa korkeusero oli huimat 74m korkeimman ja matalimman paikan välillä. Matkan varrelle mahtui mukavia tai vähemmän mukavia ylä- ja alamäkiä. Täytyy myöntää, että ylämäissä meinasi epätoivo vallata, mutta sen jälkeen alamäki tuntui sitäkin mukavemmalta. Koko treenin jälkeen tuntui kuitenkin mahtavalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti